Het team

Golf Coach

Sander van Duijn

Sander, coach van het jaar in 2017, is al meer dan negen jaar de golf pro van Philip. 

Zij vormen samen een zeer hecht team en hebben een klik die absoluut nodig is voor een succesvolle samenwerking op lange termijn. 

Sander kent Philip’s golfswing als geen ander. Hij stimuleert Philip continu om zijn swing te optimaliseren en andere onderdelen van zijn golfspel te verbeteren.

Sander over Philip: “Een stylist en performer. Met zijn doel in gedachten doet hij er alles aan wat nodig is om dit te bereiken. Altijd zijn eigen weg kiezend en totaal gefocust op wat hij wil bereiken.”

Mental Coach

Jos Verstraten

Jos heeft veel ervaring met de mentale begeleiding van topgolfers, waaronder spelers die uitkomen en/of uitkwamen op de Challenge Tour en European Tour.

De begeleiding van Jos gebeurt ‘on course’ in het analyseren en beoordelen van de mentale aspecten van het spel (houding en gedrag speler) tijdens een golftoernooi en het terugkoppelen van de bevindingen en verbeterpunten naar Philip ‘off course’. Dit is een continu proces om de mentale routines en weerbaarheid van de speler te verbeteren.

Jos zijn visie naar golfers is ‘Spelen onder druk is een voorrecht. Dit voorrecht is maar aan weinig mensen gegeven.’ In Philip heeft hij – om zijn eigen woorden te gebruiken – een golfprofessional getroffen, die daarin is bevoorrecht.

Personal Trainer

Jeroen Prinsse

Jeroen zet zijn ervaring, kennis en passie als personal trainer in om Philip te begeleiden. Speciaal hiervoor ontwikkelde hij een methodiek, waarin behalve kracht en conditietraining, ook voedingsadvies en coaching een belangrijke rol spelen.

Naast het onderhouden van een zeer goede conditie werken Jeroen en Philip in het bijzonder samen om meer explosiviteit bij de speler te genereren, waardoor hij meer lengte in zijn slagen krijgt. Lengte is in het hedendaagse golfspel een zeer belangrijke factor voor succes.

Jeroen vertaalt golftechnische verbeterpunten van golfcoach Sander van Duijn in fysieke oefeningen waardoor Philip nog meer golftechnische progressie boekt.

Personal Developer

Tim Gorreê

Tim Gorreê heeft meer dan 25 jaar voor de KNLTB gewerkt, waarvan meer dan 20 jaar als tenniscoach van de Nederlandse tennistalenten en Nederlandse selectie. Hij weet precies wat topsporters nodig hebben om hun doelen te realiseren.

Hij stelt zijn kennis over topsport aan Philip beschikbaar om zich tot een nog betere topsporter te ontwikkelen, met name op gebieden buiten de specifieke expertise van de andere teamleden. Naar de andere teamleden toe heeft hij in zijn functie van ‘player developer’ een coördinerende rol.

Tim over Philip: “Als Player Developer van Philip denk ik dat het vast staat dat Philip een topgolfer wordt. Hij heeft daarvoor de focus en mentale skills. De volgende quote van Rodger Federer typeert ook Philip: ‘Mental strength is one of the most important factors for a successful career’.

Fysiotherapie

Claire Verheul

Claire Verheul van ManualFysion is Orthopedisch manueeltherapeut, sportfysiotherapeut en bewegingswetenschappen. Zij is verantwoordelijk voor de paramedische begeleiding van Philip (orthopedische manuele therapie en (sport)fysiotherapie).

Claire heeft veel ervaring met topsporters. Claire heeft voor de NOC*NSF, de KNLTB en het Nederlands volleybal- en beachvolleybalteam gewerkt. Zij heeft ook bij meerdere Olympische Spelen de paramedische begeleiding gedaan.

Sportarts

Niels Wijne

De medische begeleiding van Philip is in handen van de Sportartsen Groep. De Sportsartsen Groep is een samenwerkingsverband tussen artsen met veel ervaring zowel in de algemene als de sportgeneeskunde. Zij hebben hun specialistische kennis en ervaring als sportartsen gebundeld.

Alle artsen van de Sportartsen Groep werken al jaren met topatleten, sportbonden of sportverenigingen die in de hoogste divisies uitkomen. Iedere sportarts heeft zijn of haar specialisatie. Niels Wijne is binnen de Sportartsen Groep voor Philip het eerste aanspreekpunt en coördinator naar de andere medische disciplines.

Journalist

Erik Korver

Eric Korver, van Korver Media, is een zeer ervaren journalist in de dagbladsector. Hij is met name in sportverslaggeving gespecialiseerd. Tot zijn werkterrein behoort ook de golfsport. Hij is de liaison tussen speler, zijn begeleidingsteam en de lokale en landelijke media.

Zijn specialisaties zijn niet alleen tekstproducties voor bladen, kranten, maar ook Camjo-producties en alle andere soorten videoproducties, van verslaggevende video’s tot promofilms.

Marketing & Social Media adviseur

Johrit Schellingerhout

In Johrit Schellingerhout heeft Philip een zeer ervaren marketeer gevonden, die hem begeleidt op commercieel gebied. Hij adviseert onder meer met betrekking tot de ‘branding’ van het merk Philip Bootsma Golf, de kracht en waarde van sociale media als middel om toegang te krijgen tot personen en bedrijven die hem in zijn ambities willen ondersteunen.


Marketing & Social Media adviseur

Harry Wuite

In Harry Wuite heeft Philip een zeer ervaren marketeer gevonden, die hem begeleidt op commercieel gebied. Hij adviseren onder meer met betrekking tot de ‘branding’ van het merk Philip Bootsma Golf, de kracht en waarde van sociale media als middel om toegang te krijgen tot personen en bedrijven die hem in zijn ambities willen ondersteunen.


Online Marketing & Social Media Marketing

Jim van Niekerk

Jim van Niekerk, eigenaar van Bugenz, is de designer van de website Philip Bootsma Golf. Naast webdesign is Bugenz onder meer gespecialiseerd in de uitvoering van rendement gedreven online marketing campagnes.

Bugenz faciliteert in verschillende online marketing diensten, waar social media marketing een onderdeel van is. In combinatie met hun specialisatie op het gebied van Display Marketing en het SEA- en SEO-proef maken van websites zorgen zij een voor perfecte, efficiënte en renderende link tussen een website en haar bezoekers.


E-mail adres:team@philipgolf.nl